محصولات خطرناک دودی متخصص تغذیه اصفهان


غذای دودی ؛ خوشمزه است ، اما خطرناک است

خطر خوردن 50 گرم سوسیس دودی معادل مصرف یک پاکت سیگار یا 4 روز تنفس هوای آلوده شهر است! در این قسمت از وب سایت دکتر رضا اطمینانانی متخصص تغذیه اصفهان قصد داریم اطلاعاتی در مورد خطرات سیگار کشیدن در اختیار شما قرار دهیم.

سیگار کشیدن یک فرایند پخت ، طعم دادن و نگهداری مواد غذایی به مدت طولانی است. در این فرایند ، غذا در معرض دود قرار می گیرد (معمولاً دود ناشی از سوختن چوب است). هنگامی که داغ دود می شود ، غذا برای چندین ساعت در معرض دود قرار می گیرد تا غذای خام مانند گوشت یا ماهی در این فرآیند کاملاً پخته شود. هنگامی که دود سرد می شود ، غذا برای مدت طولانی ، گاهی تا چند روز در معرض دود قرار می گیرد تا به مدت طولانی نگهداری شود یا طعم دار شود. این روش معمولاً برای گوشت یا ماهی استفاده می شود ، اما گاهی پنیر ، سبزیجات و میوه های مختلف نیز از این طریق دود می شوند ، گاهی مواد معطر به سوخت مورد استفاده برای محصولات دودی اضافه می شود.

سیگار کشیدن در نقاط مختلف جهان

در چین از مخلوط برنج خام ، شکر و چای برای دود چای استفاده می شود. این مواد را در زیر تابه می گذارند و سپس گوشت یا غذای دیگر را داخل تابه می ریزند و غذا را با دقت دود می کنند. در حالی که غذا دودی است ، عطر مخلوط برنج و چای را می گیرد.

در اروپا از چوب بلوط به طور سنتی برای سیگار کشیدن گوشت و ماهی استفاده می شود ، اما امروزه چوب بلوط اغلب برای محصولات دودی استفاده می شود.

در آمریکای شمالی ، علاوه بر بلوط و گردو ، از گردو نیز استفاده می شود. البته گاهی از چوب درختان میوه مانند گیلاس یا آلو نیز برای سیگار کشیدن استفاده می شود.

در گذشته در مزارع کشورهای غربی ساختمان خاصی به نام خانه دود وجود داشت. در این قسمت انواع مختلف گوشت را دود کرده و سپس ذخیره می کردند.

امروزه در روشهای جدید و صنعتی از دود مایع استفاده می شود که از طریق تقطیر ، تصفیه و غلظت دود معمولی بدست می آید که عوارض جانبی کمتری دارد.

خطر استفاده از محصولات دودی پرخطر

فرآیند سیگار کشیدن از رشد باکتری ها جلوگیری می کند و تجزیه چربی های موجود در محصول را کند می کند ، اما از طرفی هنوز صدها ترکیب سمی در دود یافت می شود که برای سلامتی انسان مضر است و در برخی موارد سرطان زایی آنها ثابت شده است است.

برخی از مواد دودی مشابه ترکیبات سمی موجود در دود سیگار هستند. این ترکیبات می توانند با تحریک دستگاه گوارش و افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان ها مانند سرطان معده و روده بزرگ ، سلامت انسان را تحت تأثیر قرار دهند. جالب است بدانید خطر خوردن 50 گرم سوسیس دودی معادل مصرف یک بسته سیگار یا 4 روز تنفس هوای آلوده در شهر است.

سیگار کشیدن در شرایط کنترل نشده باعث ایجاد ترکیبات هیدروکربنی حلقوی مانند آنتراسن می شود که سمی و سرطان زا هستند و وارد محصول دودی می شوند. این مشکل به میزان زیادی در محصولاتی که به طور سنتی خارج از مراقبت های بهداشتی تولید می شوند وجود دارد.

علاوه بر این ، مونوکسید کربن حاصل از سوخت چوب با هموگلوبین و میوگلوبین خون در محصول ترکیب شده و رنگ خاصی از محصولات دودی را تشکیل می دهد. مونوکسید کربن میزان میکروب های هوازی را در محصول نهایی کاهش می دهد و اکسیداسیون چربی ها را کند می کند. مونوکسید کربن ، در مقابل ، میزان هیستامین موجود در محصول را افزایش می دهد ، میکروب های تولید کننده هیستامین را تحریک می کند و می تواند واکنش های آلرژیک یا آلرژیک در مصرف کننده ایجاد کند.


بیشتر: مضرات قند را بررسی کنید


فرآیند دودی ترکیبات پراکسید روی سطح محصولات گوشتی ایجاد می کند که به نوبه خود خطر سرطان زایی این محصول را افزایش می دهد. سیگار کشیدن گوشت و ماهی نیز احتمال فعالیت لیستریا مونوسیتوژنز در محصول را افزایش می دهد. این باکتری یکی از عوامل مسمومیت غذایی است. این می تواند علائم شدیدی را در نوزادان ، سالمندان و سایر افراد آسیب پذیر ایجاد کند.

علاوه بر خطرات ذکر شده در بسیاری از موارد ، از گوشت خام برای کشیدن سیگار استفاده می شود. حاوی آلاینده ها و ترکیبات اولیه ناشی از فساد مواد غذایی است. با توجه به اینکه طعم غذا در هنگام سیگار کشیدن تغییر می کند ، تشخیص فساد اولیه غذا دشوار است. این ویژگی زمینه ای برای سود و تقلب در غذا فراهم می کند.

در میان محصولات دودی ، سوسیس و کالباس به دلیل مصرف نادرست در بین مردم بیشترین تهدید را برای سلامت مصرف کنندگان به همراه دارد. شکی نیست که چنین محصولاتی حاوی نیترات بیشتری (که در بدن به احتمال زیاد به نیتروزامین تبدیل می شود) بیشتر از سوسیس های معمولی است. مصرف چنین محصولاتی خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ را افزایش می دهد. سرطان معده در اروپای شرقی و ایسلند بسیار شایع است ، جایی که چنین محصولاتی به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعات نشان داده است که خطر ابتلا به بیماری های مختلف در اثر مصرف محصولات دودی با بیماری هایی که در اثر مصرف زیاد چربی های اشباع ایجاد می شود ، یکسان است.

محصولات خطرناک دودی متخصص تغذیه اصفهان

توصیه ها

1- اگر دوست دارید نمک دودی یا شور بخورید ، فقط گاهی اوقات و به مقدار کم از آنها استفاده کنید. زیرا این محصولات به تدریج تأثیر نامطلوبی بر بدن می گذارند. تا حد امکان یکبار یا به مدت طولانی از آنها استفاده نکنید.

2- هنگام کشیدن غذاهایی مانند ماهی ، گوشت ، سوسیس و کالباس از مقدار زیادی نمک استفاده می شود. بنابراین ، استفاده از این محصولات برای افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه نمی شود.

افراد مبتلا به سردردهای میگرنی نیز باید از کشیدن سیگار خودداری کنند. از آنجا که این غذاها حاوی تیرامین هستند ، می توانند این نوع سردردها را تشدید کنند.


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا اطمینانانی با ارائه تغذیه ، مقدار و رژیم اولیه می تواند نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی متخصص تغذیه و تغذیه اصفهان کلیک کنید.


مطالب توصیه شده:

مضرات رژیم بدون کربوهیدرات

چربی مناسب برای سالم ماندن

محصولات تراریخته و مغذی

مضرات قندها را بررسی کنید



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *