به گزارش ایسنا به نقل از ایندیپندنت، ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت خودروسازی تسلا می گوید که کارخانه های تسلا در برلین (آلمان) و آستین (آمریکا) به دلیل مشکلات عرضه در چین چندین میلیارد دلار ضرر کرده اند.
ماسک در مصاحبهای با مالکان رسمی تسلا در سیلیکون ولی گفت: کارخانههای برلین و آستین کورههای غولپیکر سوختسوز هستند. مثل غرش سوختن پول در آتش است. این دو کارخانه میلیاردها دلار ضرر می کنند. این هزینه بالایی دارد و به ندرت بازدهی حاصل می شود.
تسلا از مراکز تولیدی خود به عنوان کارخانه های گیگ یاد می کند، اما این مراکز تولیدی عظیم برای افزایش تولید با مشکل مواجه شده اند. ماسک می گوید کارخانه Gigafactory در آستین، تگزاس، به دلیل مشکلات حمل باتری از یک بندر چین، تعداد کمی خودرو تولید می کند. همه اینها به سرعت می گذرد، اما نیاز به توجه زیادی دارد.
ماسک در نامهای غیررسمی که در اوایل ماه جاری منتشر شد، نوشت که این شرکت “یک سه ماهه بسیار دشوار را سپری کرده است، در درجه اول به دلیل مشکلات زنجیره تامین و تولید در چین.”
گزارش ها حاکی از آن است که تسلا هزاران کارگر را در کارخانه ها و اردوگاه نظامی سابق خود در چین قرنطینه کرده است. کارگران برای رعایت الزامات دولت به مدت دو تا سه روز قرنطینه شده اند. طبق گزارش ها، کمپ ها مجهز به توالت های سیار و دوش هستند که با اتوبوس بین محل سکونت و محل کارشان جابه جا می شوند.
کارگران شیفت اول کف کارخانه می خوابند. آنها مجبورند در شیفت های 12 ساعته، شش روز در هفته کار کنند تا سرعت تولید افزایش یابد. طبق گزارش ها آنها از خانواده خود و به طور کلی دنیای بیرون جدا شده اند. تسلا به درخواست های متعدد ایندیپندنت برای اظهار نظر پاسخی نداد.
در تلاش برای افزایش تولید، مدیر عامل شرکت خودروسازی تسلا به همه کارکنان گفته است که با اخراج مواجه خواهند شد مگر اینکه به کار خود بازگردند و از راه دور کار را متوقف کنند. او نوشت: «هرکسی که میخواهد از راه دور کار کند باید حداقل 40 ساعت در هفته در دفتر کار خود باشد یا تسلا را ترک کند. این کمتر از چیزی است که ما از کارگران کارخانه می خواهیم.
با تمام این اوصاف، ایلان ماسک نیز به طور گسترده اخراج شده است. به گزارش رویترز، او بیش از 500 کارمند خود را در نوادا (ایالات متحده آمریکا) اخراج کرد که به گفته کارمندان، این اقدام ناقض قوانین فدرال است.
کارمندان به دنبال خسارت جمعی برای همه کارمندان سابق تسلا هستند. در این شکایت آمده است: تسلا به سادگی به کارکنان اطلاع داد که اخراج آنها بلافاصله اعمال می شود. این ناقض قانون است که به مردم باید دو ماه اخطار داده شود. تسلا در این مورد اظهار نظری نکرده است.
اما ایلان ماسک به مجمع اقتصادی قطر گفت که این شکایت «بیاهمیت» است و مردم نباید بیش از حد به ادعایی که هیچ مبنایی ندارد، توجه کنند. او میگوید: «به نظر میرسد هر چیز مربوط به تسلا توجه زیادی را به خود جلب میکند، چه جزئی باشد و چه نباشد. من شکایتی را که شما به آن اشاره می کنید جزئی طبقه بندی می کنم.
شانون لیس ریوردان، وکیل کارگران به رویترز گفت: «در حالی که حقوق دو ماهه برای ایلان ماسک اهمیتی ندارد، اما برای کارمندانی که شرکت او را به اینجا آورده اند مهم است. به نظر می رسد ثروتمندترین مرد جهان آشکارا قوانین کار را نقض می کند.